30 Jun 2016

A MOL-Csoport lezárta az ENI Slovenija megvásárlását

• A kutak átvételével a MOL-csoport 57 töltőállomást üzemeltet Szlovéniában
  • A 17 megszerzett Agip töltőállomás MOL arculatot kap, illetve kibővül a Fresh Corner koncepcióval is
  • A kiskereskedelmi hálózat kiterjesztése tovább erősíti a MOL vezető szerepét a közép-kelet-európai régióban

Ljubljana, 2016 június 30.: A mai nap során a MOL-csoport sikeresen lezárta az ENI Slovenia d.o.o. felvásárlását, amely 17 Agip töltőállomásból áll (ez a szám az Agip partner töltőállomásokat is tartalmazza). A tranzakció tovább erősíti a MOL-csoport piaci részesedését Szlovéniában, illetve hozzájárul a kiskereskedelmi hálózat fejlesztéséhez azokban a szlovéniai régiókban, ahol a MOL a leginkább szeretné megerősíteni piaci jelenlétét.

„Szlovénia rendkívül fontos piac a MOL-csoport számára, elsősorban finomítóink közelsége miatt. A most megszerzett 17 töltőállomásnak köszönhetően ügyfeleink könnyebben elérhetnek bennünket, élvezhetik magas színvonalú szolgáltatásainkat. E szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük.”- mondta Lars Höglund, a MOL-csoport kiskereskedelmi ügyvezető igazgatója.

A ftranzakció fontos lépés a cég szlovén piacon való jelenlétének megerősítésére. A cél továbbra is a kiskereskedelmi hálózat fejlesztése, elsősorban Szlovénia nyugait térségéeiben is. A MOL-csoport jelenleg 40 töltőállomást működtet Szlovéniában, az ENI Slovenia d.o.o. felvásárlásával azonban az állomások száma 57-re emelkedik.

Az ENI Slovenia d.o.o. átvételével a MOL célja töltőállomás-hálózatának megszilárdítása azáltal, hogy a következő hónapok során átnevezi azokat, illetve bevezeti Fresh Corner koncepcióját az egykori ENI töltőállomásokon is.

A felvásárlás értelmében az ENI Slovenia d.o.o. 2016. június 30-tól a MOL - družba d.o.o. nevet viseli. A későbbiekben a cég egyesülni fog a MOL Slovenia d.o.o.-val.